Meer dan 10.000 klanten

W!talk, het officiële weblog van WOW!underwear

 

Protesteren in je ondergoed

00bf47a.jpg gepost door Sanne Claessens op 17 september 2013

We laten tegenwoordig maar wat graag onze broek zakken om een punt te maken. Wereldwijd lijken steeds minder mensen er problemen mee te hebben zich bloot te geven voor een goed doel. Protesteren in je ondergoed lijkt helemaal in! 
 
Duizenden Canadese studenten die zich verzamelen om in hun ondergoed de Formule 1 Grand Prix in Montreal te boycotten. Gewoon, als protest tegen hoger collegegeld. Belgische boeren die, onder het motto ‘Laat Ze Hangen’, elkaar oproepen om hun ondergoed juist thuis te laten. Uit solidariteit aan biggetjes die onverdoofd gecastreerd worden. Of Amerikaanse burgers die een heuse ‘Undie Run’ organiseren om te protesteren tegen bekrompenheid. Drie mijl renden ze in hun ondergoed om duidelijk te maken dat het leven wel wat relaxter kan. 
 
Protesteren in je ondergoed  - Studentenprotest

Letterlijk ondergoedprotest

Er zijn veel opmerkelijke protestacties in ondergoed geweest; onder andere tegen kerncentrales, sekstoerisme en de regering. En in sommige gevallen gaat het juist om het ondergoed zelf tijdens het protest.
 
Zo voerden nog niet zo lang geleden een groep ‘echte’ vrouwen in hun ondergoed actie tegen lingeriemerk Victoria’s Secret. Volgens de dames zou het bekende lingeriemerk een verkeerd beeld verkopen van het ‘perfecte’ lichaam. En Belgische modeontwerper Kristof Buntinx, lanceerde vorige maand nog een speciale onderbroekenlijn als protest tegen de anti-homowetten in Rusland. Hij ontwierp onderbroeken met zeventien verschillende Russische patronen. Op deze manier kunnen homo’s in Rusland stil protest voeren, zonder daarmee in de problemen te komen.

Ondergoed op het veld

Ook in de voetbalwereld komt veel ondergoedprotest voor. Wat te denken van mannen die hun onderbroek maar wat graag laten zakken bij een doelpunt? Of bij een overtreding? Of bij een gele kaart, rode kaart, overwinning of verlies? FC Basel-fans gingen nog een stapje verder. Ze waren zo boos op het agressieve fouilleren dat honderden fans bij een thuiswedstrijd verschenen in niets meer dan hun boxershort en schoenen. 
 
Protesteren in je ondergoed  - ondergoed op het veld
 
Je kunt je afvragen in hoeverre je een ondergoedprotest (extra) serieus moet nemen. De meeste protesten hebben namelijk niets opgeleverd. Of het de beste manier is om gehoord te worden, het lijkt dus haast van niet. Maar gezien word je zeker! En als je het dan toch doet, dan kun je de mensen beter meteen ook wat moois geven om tegen aan te kijken! 


Naar de webshop »


Terug naar W!talk blogoverzicht »

 

 

  W!talk social media button Altijd op de hoogte van onze laatste ondergoed blogs?
Volg ons via @wowunderwear
en praat mee via #wtalk
W!talk social media button

De auteur van dit artikel is Sanne Claessens

Over de auteur

Sanne Claessens is sinds augustus 2013 blogger op W!talk van WOW!underwear. Haar ervaring deed ze op als copywriter voor verschillende bedrijven en uitgevers. Ze schrijft in de hoop anderen te inspireren, motiveren en in gesprek met elkaar te brengen. In bijna alles om haar heen ziet ze een goed verhaal dat ze zou willen schrijven.
Meer op Google+ en op onze auteurspagina.

Beoordeling van WOW!underwear op kiyoh.nl: 0 uit 10 (1399 beoordelingen)