Meer dan 10.000 klanten

W!talk, het officiële weblog van WOW!underwear

 

Een jockstrap? Ja, een jockstrap!

00bf47a.jpg gepost door Sanne Claessens op 4 december 2013
 

Natuurlijk had ik wel al eens van een jockstrap gehoord. En hoewel ik als vrouw inmiddels aardig bekend was met de verschillende soorten, stoffen, kleuren, designs en praktische mogelijkheden van herenlingerie, moet ik eerlijk toegeven dat ik jockstraps nog nooit van dichtbij heb gezien. Tijd om me eens wat meer te verdiepen in de wereld van jocks dus!

 

Voor degene die niet meteen een beeld hebben bij een zogenaamde ‘jock’: het is eigenlijk een slip voor de man, met een elastieken band, maar zonder achterkant. En hoewel je zou kunnen denken dat een ontblote bilpartij niet meteen garant staat voor het meest comfortabele underwear, wordt de jockstrap door de heren juist bestempeld als enorm ondersteunend en lekker zittend.


C-IN slip versus C-IN2 jockstrap

De geschiedenis van de jockstrap

Eerst was er de toque, daarna de jockstrap. Een toque, een harde beschermplaat gemaakt van hout, plastic of metaal, werd gebruikt door sporters om hun ‘kroonjuwelen’ te beschermen tijdens het sporten, voornamelijk balsporten. In 1874 werd de eerste jockstrap speciaal ontworpen door C.F. Bennett om de toque goed op z’n plaats te houden en het fietsers comfortabel te maken op hun zadel.

Lingerie voor de man

Tegenwoordig is de jockstrap veel meer dan een sportaccessoire. Bekende merken zoals Andrew Christian, MANstore, 2XIST en Olaf Benz hebben de jockstrap naar een hoger niveau getild en er een echt fashion-item van gemaakt voor mannen met lef. Met de huidige verschillende kleuren en ontwerpen jockstraps kom je pas echt goed (en beschermd) voor de dag!

Nog meer jockstrap voordelen

De afgelopen jaren zijn er steeds meer voordelen van de jockstrap aan het licht gekomen. Naast het comfort en de ondersteuning heeft deze slip ook een positief effect op de gezondheid. De jockstrap zou namelijk de mannelijke genitaliën van het lichaam wegliften. Hierdoor wordt de temperatuur van de testikels verlaagd, hetgeen de kwaliteit van het sperma weer verbetert.


Olaf Benz 1203 jockstraps

 

Ook als je niets geeft om de positieve gezondheidseffecten is de jockstrap toch zeker de moeite waard om eens te proberen! Laat je verrassen door het comfort of draag er één om je partner te verrassen. In onze webshop hebben vind je onder meer Andrew Christian jockstraps, MANstore jockstraps, Olaf Benz jockstraps, C-IN2 jockstraps en Cover Male jockstraps.

 
Naar de webshop »


Terug naar W!talk blogoverzicht »

 

 

  W!talk social media button Altijd op de hoogte van onze laatste ondergoed blogs?
Volg ons via @wowunderwear
en praat mee via #wtalk
W!talk social media button

De auteur van dit artikel is Sanne Claessens

Over de auteur

Sanne Claessens is sinds augustus 2013 blogger op W!talk van WOW!underwear. Haar ervaring deed ze op als copywriter voor verschillende bedrijven en uitgevers. Ze schrijft in de hoop anderen te inspireren, motiveren en in gesprek met elkaar te brengen. In bijna alles om haar heen ziet ze een goed verhaal dat ze zou willen schrijven.
Meer op Google+ en op onze auteurspagina.

Beoordeling van WOW!underwear op kiyoh.nl: 8.6 uit 10 (1397 beoordelingen)